Делегація зі Швейцарії сьогодні відвідала ВМР

Зображення користувача Oleg.
Автор: Oleg+34 / Дата: 01.11.2021 15:32 /

До Вінниці приїхала делегація зі Швейцарії обговорити передачу наступної партії трамваїв

У Вінниці упродовж тижня перебуватиме делегація представників швейцарської компанії, яка є консультантом по продовженню проєкту «Цюріхські трамваї для Вінниці». Сьогодні, 1 листопада, вони побували у міській раді та зустрілись з представниками міської влади. Обговорювали результати співпраці та наступну, другу фазу проєкту, щодо передачі Швейцарією Вінниці 35 трамвайних вагонів. Також у рамках візиту гості відвідають КП «Вінницька транспортна компанія»: побувають у депо, майстерні, поспілкуються з працівниками, обговорять технічні питання проєкту. Також – відвідають музей транспорту, познайомляться з роботою Ситуаційного центру, «Цілодобової варти», відділу паркування тощо.

У грудні 2020 року Швейцарія із Вінницею підписали Угоду про продовження проєкту «Цюріхські трамваї», у рамках якого місто отримає партію з 35 трамваїв «Tram2000». Передбачається, що вагони почнуть надходити у 2022 році. Загалом Швейцарія може передати Вінниці 70 трамваїв цієї серії. Рішення про передачу другої партії вагонів «Tram2000» буде прийматись після проведення оцінки ефективності реалізації 1-ї частини нової Угоди.

1 листопада, у рамках офіційного перебування делегації з Цюріхської транспортної компанії у Вінниці, гості зустрілись з керівництвом міської ради. «Проект, який ми продовжуємо, дуже важливий для нашого міста і мешканців. Буквально тиждень тому ми зустрічались з Послом Швейцарії в Україні та у Молдові Клодом Вільдом і обговорювали цю тему. На сьогодні у нас є позитивна динаміка у її вирішенні. Тому я думаю, що наша робота буде дуже плідною», – зазначив заступник міського голови Микола Форманюк.

Координаторка проектів Програми співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Анна Кузнєцова нагадала, що саме трамваї стали початком співпраці Швейцарії і Вінниці 15 років тому. «Тоді Вінниця отримала 116 вагонів. Завдяки цьому місто змогло зекономити в еквіваленті один мільйон швейцарських франків. Це в тому числі дозволило Вінниці  провести реформу міського транспорту і замінити частину приватних маршруток на більш зручний публічний транспорт. Саме тоді ми започаткували міцні стосунки з Вінницею, і з тих пір наше партнерство розвивається. Вінниця – це одне з тих міст, де ми можемо дуже яскраво бачити результати наших спільних проектів», – каже Анна Кузнєцова.

Також пані Кузнєцова розповіла про те, що робить Вінницю важливим партнером для Швейцарії в Україні. «Для нас головне, що Вінниця постійно демонструє такі дві якості як відданість і бачення майбутнього – того, що хоче досягнути, і ми бачимо, що місто втілює всі плани. Саме це робить Вінницю важливим партнером для Швейцарії в Україні, – говорить Анна Кузнєцова. – Сьогодні ми зібрались для того, щоб обговорити наш наступний проект – поставку 30-35 трамваїв. Ми сподіваємось, що це також буде сприяти подальшому вдосконаленню системи громадського транспорту у Вінниці. Взагалі вдосконалення системи громадського транспорту є метою декарбонізації (зниження викидів вуглекислого газу, пом'якшення наслідків зміни клімату) міста. Тому ми вітаємо те, що разом з Вінницею будемо проходити шлях по декарбонізації на прикладі громадського транспорту, вдосконалення інфраструктури».

Під час зустрічі представник компанії-консультанта проекту Rubi Bahntechnik зі Швейцарії Мартін Хьольфігера розповів свої враження від поїздки трамваєм. «Коли ми приїхали у місто, першим що ми побачили – був швейцарський трамвай. Ми скористались ним і були вражені якістю послуг. Гуляючи містом, ми бачили, як працює мережа громадського транспорту – я ще більше позитивно вражений ніж раніше. Цим трамваям по 55 років, але вони у дуже хорошому стані, так їх зберегти – це досить непросто. Я впевнений, що друга фаза реалізації даного проекту ще більше покращить публічний громадський транспорт у Вінниці. Ми будемо докладати всіх зусиль, щоб сприяти подальшому збереженню, використанню, введенню в експлуатацію і покращенню громадського транспорту у Вінниці. Коли ми приїхали у місто, побачили наскільки воно прогресує. Ми справді вражені і сподіваємося на подальшу ефективну співпрацю разом з вами».

Не лише представники делегації зі Швейцарії високо оцінюють систему громадського транспорту Вінниці. Це підтверджує оцінка самих вінничан відповідно до цьогорічного Всеукраїнського муніципального опитування, яке проводив  Міжнародний республіканський інститут - IRI Ukraine за сприяння USAID.  74% вінничан позитивно оцінюють розвиток транспортної інфраструктури в місті.

+1
+1
-1

Коментарі

+1
0
-1

Не очень понятно зачем это всё нужно Швейцарии. И "що робить Вінницю важливим партнером для Швейцарії"?